Kokoomon arkea

0

Hei Sinä,

ja lämpimästi tervetuloa Kokoomon nettisivuille, oletpa sitten ensitutustuja tai vakiokävijä! Olet saattanut jo selailla sivujamme ja seurata toimintaamme Facebookissa, mutta mietit edelleen, että mitä siellä Kokoomossa niinku käytännössä tapahtuu? Ja mikä ihimeen Kokoomo?

Jos minun pitäisi kuvata Kokoomoa muutamalla sanalla, ne olisivat yhteisö, lämmin ja osallisuus. Kokoomossa työskentelee monen eri alan ammattilaisia auttamassa niin nuoria kuin kaikenikäisiäkin työttömiä löytämään heidän polkunsa kohti työelämää tai muita palveluja.

Mutta tämän kaiken olenkin jo kertonut esittelyissämme eri foorumeissa. Nyt haluan kuvin ja sanoin kertoa teille käytännön esimerkkien kautta, millainen voi olla Kokoomon päivä. Tosin tähän varoituksen sana siitä, ettei yksikään päivä ole Kokoomossa samanlainen! Meillä nimittäin sattuu ja tapahtuu. Parhaatkin suunnitelmat on tehty muutettavaksi 🙂

Niinpä tämä tutkimusmatkailija lähti kiertämään Kokoomoa (sisältä päin) pyryisenä keskiviikkona kameran kanssa. Ensimmäisenä koputtelin työllisyyskoordinaattori Sannan ovelle ja istahdin vastapäätä. Sannan työpäiviä täyttävät jo kovasti suunnitelmat nuorten kesätöistä, vaikka kevät antaa vielä odottaa itseään. Hakuaika kaupungin kesätöihin päättyy ensi viikolla eli vielä on aikaa hakea! Myös kesätyöseteli on aiempien vuosien tavoin käytössä yrityksille ja yhdistyksille.

Wassup-hankkeen Eevan ovessa lukikin ”varattuna”, koska sisällä oli asiakas päivittämässä tietoja Eevan kanssa ja miettimässä tulevaisuuden suunnitelmia työn ja koulutuksen suhteen. Eeva on meidän ehdoton ykköstykki yrityksiin ja yhdistyksiin työllistämisessä palkkatuen ja työkokeilun avulla! Eevan oven vieressä on puolestaan meidän assarin Eveliinan työpiste. Eve on ollut korvaamaton apu näidenkin nettisivujen ja somen kehittämisessä. Tänään Eve päivitti tapahtumakalenteria huhti-toukokuulle. Nuora-hankkeen Mirva täydenteli tämän vuoden tapahtumatoimintoja jäsentelevää vuosikelloa Kokoomon seinälle.

4H-yhdistyksen toimistoon en uskaltanut tänään mennä koputtelemaan ja häiritsemään, koska käynnissä oli tilintarkastus. Kokoomo ei olisi Kokoomo ilman 4H:n Tuijaa ja oppisopimusopiskelija Satua sekä vaihtuvia nuoria harjoittelijoita!

Tutkimusmatkani seuraava etappi oli työpajan tämän päivän työtehtävien selvittäminen. Ensimmäisenä suunnistin kamerani kanssa keittiöön ja löysinkin sen niin täynnä porukkaa, ettei mukaan meinannut mahtua! Keittiössä oli käynnissä sulassa sovussa tapahtuva Starttaamon nuorten lounaan kokkaaminen ja huomisen voileipäkakun rakentuminen. Voin kertoa, että vesi herahti välittömästi kielelle! Kokoomon ”olohuoneessa” sen sijaan oli käynnissä viikkosiivous. Imuri liikkui niin vauhdikkaasti, että tutkimusmatkailija päätti lähteä häiritsemästä ja jättää pajalaiset työn touhuun.

Rempparyhmä löytyi kerrankin lumisadepäivän ansiosta työsalista. Yleensä porukkaa saattaa nähdä harvoin ja vilaukselta, kun he aamulla lähtevät työtehtäviin ympäri Haapavettä. Työsaliin oli rakentumassa Kabinetti, jonka ikkunoihin rempparyhmäläiset leikkasivat laseja. Tutkimusmatkailija ei tännekään viitsinyt jäädä työn tukkeeksi, vaan jää odottamaan mielenkiinnolla, miltä valmis Kabinetti näyttääkään!

Olin jo saapumassa takaisin oman työni, eli tämän blogikirjoituksen, pariin, kun piipahdin vielä Jelppiverkon Tainan ja Nikon ovilla. He olivat parhaillaan tekemässä lähtöä nuopparille pitämään Jelppikahvilaa, joka kokoontuu siellä keskiviikkoisin klo 12-14. Tutkimusmatkailija ei malttanut olla miettimättä, mitähän herkkuja Jelppikahvilassa on tänään tarjolla…? Näitä ruokapainotteisia ajatuksia päässäni pyörien palasin omaan työhuoneeseeni, jossa sähköpostiin olikin kilahtanut yrittäjän ilmoittautuminen toukokuisille Rekrytreffeille ja kuulumisia kollegalta toisesta ESR-hankkeesta.

20180321_100637    20180312_140541

Mitä kaikkea voikaan tapahtua samanaikaisesti tämänkokoisissa tiloissa! Toiminnan ytimessä meillä kaikilla on asiakkaat ja heidän elämänhallintansa tai tulevaisuuden suunnitelmien edistäminen.

Jokaisen askeleet vievät omaan yksilölliseen suuntaan ja Kokoomon porukka on mukana tukemassa tätä matkaa.

Pyryterveisin,

20180315_111542
Wassupin Leena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: