Työkokeilu Kokoomossa

0

Olen 18-vuotias lukiolainen Haapavedeltä. Olen ollut Kokoomolla työkokeilussa puoli vuotta, ja työkokeiluni täällä päättyy tänään. Haluan jakaa kokemuksiani työkokeilustani, ja kertoa miten Kokoomo on vaikuttanut elämääni.

Kun sain työkokeilupaikan Kokoomosta Wassup-hankkeen kautta, minua jännitti todella paljon. En ollut koskaan aiemmin ollut töissä, enkä tiennyt työelämästä oikein mitään. Myös työ minkä sain, oli sellainen mistä minulla ei ollut yhtään kokemusta. Tilanne oli minulle aivan uusi. Lähdin kuitenkin avoimin mielin matkaan, vaikka jännitys oli kova. Kuitenkin jo heti ensimmäisenä päivänä jännitys raukesi kun huomasin, miten rento tunnelma täällä Kokoomossa on. Minut otettiin ystävällisesti vastaan

Aloitin työkokeiluni olemalla töissä neljä kertaa viikossa ja tekemällä neljän tunnin päiviä. Työ oli kuitenkin niin mielekästä, että halusin olla viisi kertaa viikossa töissä, joten muutimme sopimustani myöhemmin sen mukaiseksi. Työnkuvaani kuului tietokonehommia, Kokoomon postista vastaamista, sekä ’’neuvontana’’ olemista. Sain oman työpisteen Kokoomon aulaan. Siinä aulassa on sitten tullut istuttua jo puolen vuoden ajan, mutta mitä olen oikein oppinut siinä ajassa?

Työkokeilussa ollessani olen oppinut vaikka ja mitä. Ehkä tärkein asia mitä olen oppinut, on sosiaalisuus. Olin aiemmin paljon varautuneempi, ja en oikein uskaltanut jutella tuntemattomille, vaikka olisin halunnut. Työkokeilussa ollessani kuitenkin jouduin olemaan paljon erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja nykyään minun on paljon helpompi puhua ihmisille. Olen saanut paljon itseluottamusta ja rohkeutta neuvontana olemisesta.

Opin myös luovuutta ja oma-aloitteisuutta, joiden olen huomannut olevan hyvin arvostettua. Työni on tietokonepainotteista, ja otin monesti ohjat suunnittelutöissä, kuten esimerkiksi mainosten teossa. Siitä olen saanut paljon positiivista palautetta.

Näin lyhyesti sanottuna, työkokeiluni Kokoomossa on valmistanut minua tulevaisuutta varten.

Haluan kiittää Kokoomon aivan mahtavaa henkilökuntaa, joka tsemppasi ja tuki minua koko työkokeiluni ajan. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: