Työharjoittelu Kokoomossa

0

Olen ollut tässä talossa nyt muutaman kuukauden ajan työharjoittelussa, 4H:lla ja nyt työpajan puolella. Tässä ajassa olen nähnyt hyvin, miten täällä hommat rullaa.

Tullessani tänne harjoitteluun, jännittäjäihmisenä jännitin aika paljonkin miten sopeudun uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin. Hyvin minä tänne ”kotiuduin” ja hyvinhän minut täällä otettiin vastaan. Kokoomon henkilökunta on mukavaa ja kaikkien kanssa on helppoa ja mukava jutella.

Alkuvuodesta 4H:lla sain suunnitella paljon erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja lapsille ja nuorille. Luovuutta sai käyttää melko vapaasti, mikä minulle luovana ihmisenä oli vain hyvä juttu. Harry Potter -tapahtuma kirjastolla jäi päällimmäisenä mieleen. Huoli siitä, tuleeko tapahtumaan ja meidän askartelupisteelle ketään, unohtui lähes välittömästi, kun tupa oli pian kirjaimellisesti täynnä lapsia.

Pajalla on remppahommia, on käsitöitä ja askartelua, on ruuanlaittoa… kaikenlaista! Varmasti löytyy jokaselle mielekästä tekemistä ja täällähän on myös hyvä vähän haastaa itseään ja opetella uusiakin taitoja. Minäkin opettelin kahvia keittämään, vaikken sitä itse juokaan. ”Mikäs nuoriso-ohjaaja se semmonen on, joka ei kahvia juo?” No tämmönen… 😀

Työpajalla olen ollut niin sanotusti jokapaikanhöylä. Olen ollut pajalaisten kaverina tekemässä käsityöhommia, Starttaamon nuorten kanssa ollaan muun muassa tehty välipalaa, käyty liikkumassa, tutustuttu kouluihin, kävimme avustamassa EU-ruokakuorman purkamisessa sekä ruokakassien kokoamisessa. Toisinaan olen tehnyt mainoksia, järjestellyt ilmoitustaulua ja avustanut työkaveria saamaan tietokonettaan latautumaan. Heh.

Olen tutustunut Kokoomon työntekijöihin ja päässyt työyhteisöön sisälle niin hyvin, että olen alkanut hieman hassuttelemaankin.

Hauskojen Post-It -lappujen kirjoittaminen sai alkunsa, kun tekaisin työkaverille  muistilapun hänen omista sanoistaan. Tämän jälkeen lappuja on ilmestynyt lisää ympäri taloa ja ne ovat herättäneet toivomaani hilpeyttä. Toinen hauska juttu, jota minulta ihan henkilökunnan puolesta pyydettiinkin, oli piirtää miniversiot Kokoomon työntekijöistä. Jokainen saa siis itsestään hauskan pikkukuvan.

Harjoitteluni ovat antaneet minulle enemmän rohkeutta kohdata erilaisia ihmisiä. Olen edelleen pohjimmiltani hieman ujo ja varovainen, mutta olen kouluni ja harjoittelujeni kautta rohkaistunut todella paljon. Olen paljon sosiaalisempi ja avoimempi. Piirustustaidoistani olen saanut paljon kehuja, ja taiteilijan näkemystä onkin kysytty useaan otteeseen työpaikalla.

Harjoitteluani on enää viikko jäljellä. Harmittaa kyllä lähteä. Niin mukavaa täällä on ollut… Paitsi hei. Sain kuulla, että pääsisin mahdollisesti uudestaan 4H:lle. Tällä kertaa toteuttamaan luonto- ja elämystoimintaa. Minun ei siis ihan vielä tarvitsekaan hyvästellä näitä kaikkia ihania ihmisiä, vaan me näemme vielä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: