Haaveista ja unelmista

0

Tervehdys rakkaat blogin lukijat (oliko pikkusen siirappista….)

Tämän blogitekstin teille kirjoittaa henkilö, jolle ihmisten auttaminen on lähellä sydäntä (siirappi ei näköjään loppunut vielä…). Minulle tulee hyvä mieli, jos saan hyvän mielen jollekin toiselle. Onko itsekästä ajatella niin? Ehkä vähän.

Tämänhetkinen työnimikkeeni on työllisyyskoordinaattori. Tulin tähän työhön marraskuussa 2017. Sitä ennen olin töissä ikääntyneiden parissa kotisairaanhoidossa, jonne taas hyppäsin päihdekuntoutuskeskus Karvoshovista. Siellä työskentelin psykiatrisena sairaanhoitajana. Kouluja olen käynyt Haapavedellä, Mikkelissä, Oulaisissa ja nyt uusimpana paikkana Kemissä. Asunut olen Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa. Tutkintoja on useampia ja työssäni olen ollut milloin missäkin tehtävissä. Luonteeltani olen sellainen, että minulla pitää olla yleensä monta rautaa tulessa, jotta pysyn liikkeessä. Kun on riittävästi haasteita, niin minä pysyn elossa. Siinäpä hieman pohjaa tälle kirjoitukselleni.

Minua pyydettiin kirjoittamaan blogi-kirjoitus, joka sisältää informaatiota työssäoloehdosta. Harkitsin aihetta hetken ja päätin, että ei. En kirjoita. Työssäoloehdosta lisää osoitteessa https://www.kela.fi/mika-on-tyossaoloehto?  tai tuuppa käymään Kokoomossa tai soita, niin saat lisää tietoa. Se siitä…

Sen sijaan, että kirjoittaisin tylsää ohjetta ja tietoa työssäoloehdon täyttymisestä, niin kirjoitankin unelmoinnista ja haaveilusta. Tylsää se voi olla sekin. Ainakin, jos ei lähde toteuttamaan niitä pikku hiljaa jossakin vaiheessa.

Yksi elämänohjeeni onkin haaveile, mieti ja ole rohkea.

Haaveile

(c) Marika Mäkinen

Elämänohjeita löytyy paljon… Niistä lisää ensi kerralla.

Olette varmaan kuullut sanottavan, elä hetkessä. Se on ihan hyvä ohje, mutta mielestäni kannattaa ajatella asiaa hieman pidemmälle. Voin kertoa, että joskus hetken mielijohteessa tehdystä ratkaisusta voi koitua harmia. Itselle tai muille. Niistäkin selviää. Turha jäädä räpiköimään virheisiin. Tehty mikä tehty. Virheistä kannattaa ottaa opiksi. Minäkin voisin kirjoittaa Näistä virheistä opin -kirjan.

Lainataanpas tähän Lundbergin Tomin sanonta:

Jotkut oppivat lukemalla, toiset oppivat muiden virheistä, mutta muutamien täytyy itse päästä pissaamaan sähköpaimenen lankaan.


Mutta ennen kuin kirjoitan kyseistä kirjaa, annan sinulle pienen tehtävän
😊

unelmoi

(c) Marika Mäkinen

  1. Kirjoita unelmasi itsellesi johonkin sellaiseen paikkaan, josta näet sen joka päivä.
  2. Mieti hetki, mikä olisi ensimmäinen askel kohti unelman toteutumista. Jollakin unelma voi olla vaikka uusi ammatti, työpaikka, perhe, muutto ulkomaille, paljon rahaa tai jotain muuta materiaaliin liittyvää. Huonoja haaveita ja unelmia ei ole olemassa. On hyvä muistaa, että unelman saavuttamiseen voi mennä aikaa ja se voi vaatia työtä. ÄLÄPÄ SIIS HÄTTÄILE!
  3. Tee unelman saavuttamiseksi suunnitelma. Mitä pitäisi tehdä? Mitä sen toteutuminen vaatii? Matkalla voi tulla takapakkeja, niistä ei kannata liian kauaksi aikaa lannistua. Otat vaan uuden askeleen kohti päämäärää. TSEMPPIÄ!
  4. Muista, että matkan aikana unelma tai haave voikin saada uuden näkökulman. Se saattaa muuttua. Tässä vaiheessa sanoisinkin ”elä hetkessä”. Unelmoinnin ja haaveilun polulla on helppo kääntyä tarvittaessa takaisin.
  5. Kun olet saavuttanut haaveesi. Keksi uusia. Unelmointi tekee elämästä mielenkiintoista.
  6. Joskus voi mieliala olla sellainen, ettei elämästä vaan löydy mitään mielenkiintoista unelmoitavaa. Sekin on ihan ok. Minultakin tulee tätä tekstiä NYT, koska on hyvä fiilis. Mutta voin sanoa, että jokin aika sitten, jos olisi pitänyt kirjoittaa unelmista ja haaveista, olisi tuotos ollut tyhjä paperi tai korkeintaan muutamalla kirosanalla koristeltuna. Niin se elämä vaan menee.

Mutta siis, jos huomaat tunnelin pään olevan pitkään tyhjä, eikä edes valoa näy, on siitä hyvä puhua jollekin. Jos ei läheiselle, niin sitten ihan ventovieraalle. MT-neuvolat on hyviä kuuntelijoita täynnä. Samoin nuorisotyöntekijät, etsivät, kuraattorit ja myös me työllisyyspalveluissa kuuntelemme (yhteystiedot löytyy kokoomo.net -sivulta). Me ollaan sua varten. Ja jos puhuminen on hankalaa, niin kirjoita kirje tai viesti. Sinusta voi tuntua, että suun avattuasi omat sisäiset sirpaleet lentävät ulos ja hajoat lopullisesti. Silloin on hyvä pitää ensin suu kiinni ja kirjoittaa ajatuksistaan jollekin. Tämän jälkeen suu on jossakin vaiheessa helpompi avata.

… toivottavasti pikkuhiljaa tunnelin päästä sojottaa fikkari öögaan.

Alappa nyt kirjoittaa sitä unelmaasi 😊

Kiitos Sinulle, jos/kun jaksoit lukea kirjoitukseni loppuun. Tähän vielä yksi aforismi!

Ajatukset eivät säily. Niistä pitää tehdä jotakin.

— Filosofi Alfred North Whitehead

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: